Η φροντίδα του σώματός ξεκινάει από τα πόδια (bonus tips)
November 25, 2019
Λεμφικό μασάζ: Το μασάζ που αποτοξινώνει και αδυνατίζει
February 14, 2020

Μασάζ με ηφαιστειακές πέτρες. Τι είναι και γιατί να το επιλέξετε;

Όπως γνωρίζουμε, ένα ποιοτικό μασάζ που πραγματοποιείται από ειδικούς έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τοξίνες, ανακουφίζει από πόνους, απαλύνει τις εντάσεις και διευκολύνει τη λεμφική κυκλοφορία. Το μασάζ με ηφαιστειακές πέτρες προσδίδει επιπλέον χαλάρωση, ενώ συμπληρώνει το κλασικό μασάζ με έλαια. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται λέγονται βασάλτες και είναι συνήθως μαύρες ηφαιστειακές πέτρες ή αλλιώς η γνωστή μας λάβα.

Είναι πολλαπλά οφέλη που μπορεί να απολαύσει κάποιος από μια και μόνο συνεδρία. Μερικά από αυτά που κερδίζουμε από την πρώτη κιόλας συνεδρία, είναι:

  • Βοηθάει στην ανακούφιση από μυϊκές εντάσεις και πόνους

    H θερμότητα που εκπέμπεται από τις ηφαιστειακές πέτρες απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, καθώς βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή τοποθέτησης τους
17311280_969260626542955_8700384681120221251_o (2)

17389087_969260563209628_6583272985814408198_o (2)
  • Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς και σε περίπτωση πόνου ή πιασίματος επιταχύνεται ταχύτερη ανάρρωση του μυ.

    Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, το στρες και την ένταση, καθώς το θεραπευτικό μασάζ έχει την ικανότητα να ενισχύει τα συναισθήματα της ευεξίας στον ανθρώπινο οργανισμό, ρίχνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης κατά 30%, και αυξάνοντας ταυτόχρονα τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, δηλαδή τους δύο νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης. Ένα χαλαρωτικό μασάζ, αν γίνεται από ειδικό, μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο χημικές αλλαγές που είναι ικανές να οδηγήσουν σε συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
  • Ανακουφίζει τα συμπτώματα από αυτοάνοσα νοσήματα

    Το μασάζ με ζεστές πέτρες μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από επίπονες καταστάσεις, όπως είναι η ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι μια πάθηση, που προκαλεί διάχυτο, χρόνιο μυοσκελετικό πόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άνθρωποι που υπέφεραν από ινομυαλγία και ρευματοειδή αρθρίτιδα, προγραμμάτισαν 2 έως 3 μέρες την εβδομάδα μασάζ. Μετά από ένα μήνα πολλαπλών συνεδριών, εμφάνισαν σημαντική μείωση πόνου, περισσότερη ευλυγισία στις κινήσεις και βελτίωση ποιότητας ύπνου.

Πως εφαρμόζεται

Το μασάζ με τις θερμές πέτρες στο σώμα γίνεται με κινήσεις του Ayurvedic μασάζ. Οι πέτρες απελευθερώνουν αργά τη θερμότητά τους στις πάσχουσες περιοχές. Επί της ουσίας επιτυγχάνουμε εξισορρόπηση στη ροή της ενέργειας στο σώμα. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης μορφής μασάζ έγκειται στο συγχρονισμό πολλών θεραπευτικών τεχνικών μασάζ με κύριο το Ayurvedic μασάζ. Οι κινήσεις εναλλάσσονται ρυθμικά με τις πέτρες, προσφέροντας χαλάρωση και ευχαρίστηση. Επιπλέον, το μασάζ με ζεστές πέτρες αναζωογονεί το ίδιο το πνεύμα και τις αισθήσεις, αφού η θερμότητα στο σώμα γίνεται αμέσως αισθητή, διότι συνδυάζεται με αιθέριο έλαιο και έτσι αυτή μεταφέρεται σε όλο το σώμα μέσω της θερμικής αγωγιμότητας.

Με αγάπη,
Massage.Me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *